Vasútfelújítás Modiin és a Ben Gurion repülőtér között

izraeli vonat vasutallomas
Fotó: Izraeli Vasutak

Június 18-21 és 24-28 között nem járnak menetrendszerű vonatok Modiin és a nemzetközi repülőtér között, ebben a néhány napban az utasokat ingyenes buszjáratokkal szállítják a két állomás között.

A szakaszon a vasúttársaság az elektromos hálózat korszerűsítésén dolgozik, amire a Tel Aviv–Jeruzsálem gyorsvasút közelgő indítása miatt van szükség. A felújítás a következő állomásokat érinti: Modiin, Ben-Gurion Airport, Kfar Chabad, Lod és Ganei. A vonatok végállomása a tel-avivi Haganah állomás lesz.

A régióban június utolsó két hétvégéjén is várható járatkorlátozás, erről a vasúttársaság honlapján adnak naprakész információt.

A hét és harminc napos bérletek tulajdonosai a kimaradás miatt kompenzációra jogosultak, a kimaradt napokkal meghosszabbíthatják a bérletüket a jegyautomatáknál vagy a pénztárakban, de erre csak egy nappal a lejáratot követően van módjuk.

A vasúttársaság információja szerint június 29-ig felújítás miatt zárva lesz a hod-hasaroni állomás és a rananai két új megálló megnyitására is várni kell még egy kicsit.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.