Megjelent a The New York Times online kiadásának a “52 Places to go in 2019”, azaz “52 hely, ahová el kell menned 2019-ben” című cikke, amelyben a világ számos izgalmas helyszíne között Eilatot, és a dél-izraeli üdülőváros látványosságait is kiemelik a szerkesztők.

Eilat az előkelő hatodik helyet kapta a listán a nagyszámú luxusszállodának és a tengerpartján működő Delfin-zátonynak köszönhetően. A Timna Park szépsége és a tavasszal Izraelben rendezendő Eurovíziós Dalfesztivál is szerepet játszott a döntésben.

A legfontosabbnak pedig azt tartják az összeállítás készítői, hogy idén megnyílik Eilat új légikikötője, a Ramon repülőtér, így az évenkénti közel négymillió látogató ezentúl belföldi átszállás, illetve többórás vezetés nélkül is elutazhat a városba.

A listán az első helyet a hurrikán okozta károkból felépült Puerto Rico kapta, ezt követi az indiai Hampi az építészete, Santa Barbara a konyhája, Panama a tengeri élővilága, München pedig a kiemelkedő kulturális életének köszönhetően.

A turizmus terén egyre inkább népszerű Közel-Keletet további helyek is képviselték: Tunisz (27. hely), a katari Doha (37. hely), valamint Irán, amely a 45. helyet kapta, és ahol a perzsa építészeti maradványokon kívül a Teheráni Kortárs Múzeum idei nagyszabású kiállítását és a szervezett expedíciókat ajánlják, azon belül is a csupa nő vezette és kizárólag nőknek szervezett csoportokat.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSThe New York Times