Erez Tal és Bar Refaeli lesznek az izraeli Eurovíziós Dalfesztivál házigazdái

erez tal bar refaeli
Erez Tal és Bar Refaeli - fotók: Wikipédia

Ma hivatalosan is bejelentették, hogy Erez Tal tévés személyiség és Bar Refaeli szupermodell lesznek a májusi tel-avivi Eurovíziós Dalfesztivál műsorvezetői.

Az European Broadcasting Union (EBU) és az izraeli Broadcasting Corporation (KAN) pénteken bejelentették, hogy a 33 éves szőke modell az izraeli közmédia rendezte vetélkedőn egy ismert tévés műsorvezető, Erez Tal oldalán fogja felkonferálni a versenyzőket.

Hozzájuk csatlakozik Aszi Azar tévés és a 26 éves Lucy Ayoub költőnő műsorvezető is, akik az úgynevezett Green Room-ból vezetik majd az adást.

Aszi Azar Lucy Ayoub
Aszi Azar és Lucy Ayoub – fotók: Wikipédia

Az elmúlt hónapokban több meghallgatásos válogatást is végeztek a műsorvezetők kiválasztásában. Elsőként Gal Gadot neve merült fel, de zsúfolt programja miatt nem tudta elvállalni a felkérést. A nemrég felmondott tévés bemondó, Geula Even is nagyon esélyes jelült volt, de végül Refaeli kapta meg a munkát.

Az utóbbi hetekben Refaeli nemzetközi topmodell a reklámok mellett pénzmosási és adóelkerülési ügyei, az ellene zajló nyomozás és várható vádemelés révén került a figyelem középpontjába. 

Refaelit számos reklámkampánya Izrael egyik legismertebb arcává tette, de világszerte ismert a kifutókról és a divatmagazinok lapjairól. A pletykarovatok is rengeteget cikkeztek róla, amikor 2005 és 2009 között Leonardo DiCaprio barátnője volt. 2015-ben férjhez ment Adi Ezra üzletemberhez, és azóta két kislányuk született. 

Izrael tavaly Netta Barzilai Toy (Játékszer) című dalával nyerte meg az Eurovíziós Dalfesztivált és egyben az idei rendezés jogát. A fesztivált május 14. és 18. között tartják Tel-Avivban.