Beiskoláztak az oviba egy 102 évest

Joszef Esed úgy döntött, hogy ha a helyi hatóság ragaszkodik hozzá, akkor kész újra óvodába járni, de szüleit semmiképpen sem tudja értesíteni erről, noha a helyhatóságtól kapott levél, amely óvodai felvételét közölte, alapvetően nekik szólt.

A szülőknek írt levél

A 102 éves izraeli veterán már volt egyszer régen, még Lengyelországban ovis, de erről régen megfeledkezett, ami nem is csoda, mert 1936 óta Izrael földjén él, ahol azóta is mindig elég sűrűn követték egymást az események. Először a libanoni határnál Hanita kibuc alapítói közt volt, aztán Wingate kapitány különleges egységében harcolt még a brit mandátum idején, később megnősült, felnevelt 3 gyermeket, akik közül ketten már el is hunytak rákbetegségben.

Manapság Jeruzsálem mellett, Motzán él két unokájával, és kopp-kopp-kopp jó fizikai és szellemi egészségnek örvend. Azért a ynet cikke szerint meglepődött, amikor óvodába invitálták, de persze csak számítógépes hiba volt: a gép azt hitte, 2 éves, mert a program készítői nem gondoltak rá, hogy lesz, aki ilyen szép kort él meg a környéken.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.