A kampány legmélyebb bugyraiba jutottunk?

benjamin netanjahu katona
Benjamin Netanjahu katonaként (jobboldalt) - fotó: képernyőkép

Jonathan Benartzi, Jichák Rabin unokája kezdte a szóváltást bejegyzésével. Ganz kampányt nyitó, az utóbbi napok ellene szóló támadásaira válaszoló, személyesen Netanjahunak címzett kijelentéseit folytatta. Benartzi ezt írta a Twitteren:

“Ganz tegnap feltárta a blöfföt, amit a hadsereg veteránjai jól ismernek: Bibi gyáva. Ő volt a leggyávább katona, jó esetben egy középszerű harcos. Az egységben mindenki ismeri a történeteket – a hajóról, amelyről a hadművelet közepén kiugrott, mert attól tartott, hogy lőnek rá (saját erőink), és hanyagságáról, amely erőink felfedezéséhez vezetett.”

Netanjahu fia, Jair Netanjahu a következőket felelte Rabin unokájának, szintén a Twitteren: “A te nagyapád meg minden csatában elfutott, és összeomlott (különösen a hatnapos háborúban), kivéve az Altalena-t, ahol büszkén a holokauszt túlélők meggyilkolását parancsolta, akik megpróbáltak kiúszni a partra, csak azért, mert jobboldali emberek voltak.”

Lehet még ennél lejjebb?

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.