És akkor néhány percre tegyük félre a politikát, mert végre egy igen jó hírünk van, melynek Netanjahu és Ganz hívei egyaránt tudnak örülni: csinos rinocérosz kislány született Ramat Ganban, a Szafariban!

Szokás szerint a ynet szájtján lehet majd szavazni a nevére, melynek az R betűvel kell kezdődnie. Szüleinek, a 12 éves Atarinak és Rihannának már van egy két éves fia, Rami, ő kapott most kishúgot.

A szafari részt vesz a különösen ritka, kihalófélben lévő fehér rinocéroszok tenyésztési programjában, s igen sikeresen: nálunk több kisrinó születik, mint például az európai állatkertekben.

A szülők Dél-Afrika-i migráncsok, akik ezzel a tenyésztési programmal érkeztek Izraelbe évekkel ezelőtt. Ügyesen beilleszkedtek, s szorgalmasan gyártják a csúf kis-rinókat az izraeli szafari látogatóinak legnagyobb örömére.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.