Florentin utca 44 alatt megnyílott a k̶u̶t̶y̶a̶t̶á̶r̶ az Anita Vintage! Kántor Anita fantasztikus saját turkálója, ahol szebbnél szebb turkálni-valók várják a tel-avivi nagyérdeműt. Anita pár éve alijázott, előtte Magyarországon színésznő volt, sok évig Kaposváron, aztán a Nemzetiben, majd Tel-Avivban telepedett le két kamasz gyermekével.

Az Anita Vintage bejárata – fotó: Bea Bar Kallos

Anita a Facebookon így írt a megnyitóról:

Csak annyi, hogy igen, megnyitottam, és nagyon boldog érzés. 2 hét alatt minden megtörtént. Aláírtam, elutaztam Magyarországra egy rakás ruháért, felszedtem édes drága Arturt, aki nélkül ez nem jöhetett volna létre, és visszautaztunk már együtt izgulva. Ekkor 10 nap maradt egy hodály rendbe hozatalára. Arturral és a 4 kezünkkel nekiálltunk, nem ettünk és nem aludtunk, csak festettünk, fúrtunk, és gondolkodtunk. Az emberek, mind szerencsét kívántak, boldogok voltak, hogy láthatják a fejlődést nap mint nap. Ennyi jó áldás nem tudom szakadt-e ránk valaha. Eddig is kedveltem, de itt még beljebb kerültek szívembe az itteni emberek. Aztán Artur Tóth távozott, én kicsit összeszakadtam, mert festegetni még csak-csak, de fúrni már kevésbé, villanyt sem szoktam szerelni… Ahogy így szontyolítok, (inkább rettegek) magamban, egy haver csak úgy bemutat két ismerősének, akik hallván történetem, attól a pillanattól ott voltak mellettem, sőt, még egy haverjuk csatlakozott másnap, és egészen nyitásig, felelősséggel minden nap reggel ötig velem fúrtak faragtak. Örök hálám. Nélkülük sem jöhetett volna létre, meg Kamilla, aki csodás rajzot produkált a falra,a szüleim, akik mindig mindenben támogatnak, mellettem állnak, akar mi is legyen(jó, néha hülyeséget beszélnek 😊), meg Ilanus, aki szeptember óta fotózik nekem, és videókat készít, Tami, aki sokat segített az elején, Lilike, aki közzé teszi a világnak, hogy mi történik épp, Eszter néha besegít,, ha épp… Zoli, Milus, hogy hoznak cuccot, ha úgy van, a sok ember az utcáról és a szomszédok… Nektek mind nagyon köszönöm, mert ennyi jó találkozott egy helyen, na meg persze a jó Isten, aki nélkül mindez… ❤️

Anita Vintage – fotó: Bea Bar Kallos

Ha Tel-Avivban jártok, ugorjatok be tehát a város avantgárd bulinegyedébe, annak is a névadó főutcáján lévő boltjába, mert érdemes. Egyrészt magyarul is kiszolgálnak, ha nem beszélsz külföldiül, másrészt izgalmasabbnál izgalmasabb használt ruhák, ékszerek, cipők, sőt búvárruhák várnak, a helyi árakhoz képest mérsékelten.

És akkor még nem szóltunk a globális klímaváltozásról, s hogy a legtöbb szemetet a ruhaipar termeli, de a használt ruhák eladásával és vásárlásával szembemegyünk, visszaforgatunk egy keveset, kevésbé zsákmányoljuk ki a Föld erőforrásait. Tehát irány a k̶u̶t̶y̶a̶t̶á̶r̶ Florentin utcai bolt!

Anita Vintage kuckója – fotó: Bea Bar Kallos
Anita Vintage – fotó: Bea Bar Kallos
Anita Vintage – fotó: Bea Bar Kallos
Anita és Kamilla az Anita Vintage-ben – fotó: Bea Bar Kallos
Anita Vintage vidám nadrágja – fotó: Bea Bar Kallos
Fotó: Bea Bar Kallos
Fotó: Bea Bar Kallos

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.