Szagi Muki a cselgáncs-vb győztese – Gyorshírek

2019. augusztus 28. Szerda

21:58 Az IDF szóvivője szerint a légierő vadászgépei a Hamasz terrorszervezet egyik állását támadták a Gázai övezet északi részén – válaszul az egy órával ezelőtt izraeli területre indított rakétára, mely bár gázai területen csapódott be, de aktiválta a riasztást egy közeli településen. (Ynet)
19:58 Bejrúti jelentés szerint a libanoni hadsereg két izraeli drónra lőtt Dél-Libanonban. Az IDF közleménye szerint Izrael nem ismeri az eseményt, később viszont egy másik közleményben úgy fogalmazott, hogy lövések hallatszottak a drónok közelében, de azok nem sérültek meg, és épségben tértek vissza, miután befejezték küldetésüket. (Ynet)
18:08 A Trump adminisztráció egyik vezető tisztviselője: Az Egyesült Államok nem fogja közzétenni a közel-keleti béketervét az izraeli választások előtt. (Haaretz)
15:30 Arszuf közelében sziklára zuhant és szörnyethalt egy 73 éves siklóernyős. Egy 15 éves lányt közepes sérülésekkel szállítottak kórházba. (Haaretz)
14:58 Óriási siker: Sagi Muki izraeli judoka nyerte az aranyérmet a cselgáncs világbajnokságon. (Ynet)
13:47 A Zehut párt elnöke elmondta, hogy a Likuddal folytatott tárgyalások során megállapodtak abban, hogy miniszteri tárcát kapnak, ha Netanjahu állít kormányt, továbbá legalizálják az orvosi kannabisz piacát. Hozzátette, hogy ha megállapodásra jutnak, akkor a párttagság szavazására bocsátják a végső döntést. (Haaretz)
12:00 A Munkaügyi Bíróság megtiltotta a tanév kezdetére tervezett sztrájk megtartását a középiskolákban, miután elfogadta az állam és az önkormányzatok azon kérését, hogy hozzon korlátozó intézkedéseket a tanárok szakszervezete által a múlt héten bejelentett sztrájk ellen. (Haaretz)
10:02 Cselgáncs Világbajnokság: Sagi Muki 25 másodperc alatt jutott az elődöntőbe. (Haaretz)
07:30 Izrael panaszt nyújtott be az ENSZ Biztonsági Tanácsához Irán Szíria területén folyó műveletei ellen. Izrael ENSZ-nagykövete, Danny Danon levelében ezt írta: “Irán szíriai jelenlétének és a terror megszilárdítására irányuló erőfeszítéseinek célja a térség biztonsági helyzetének aláásása. A nemzetközi közösségnek világossá kell tennie Irán számára, hogy nem fogja tovább tolerálni a regionális felforgatást és a terrorizmus finanszírozását célzó tevékenységeit.” (Ynet)
07:18 A Hamász kiterjedt letartóztatási hullámot indított a Gázai övezetben a Sínai félszigeten székelő ISIS-hez, szalafita és más radikális iszlám csoportokkal kapcsolatban álló aktivisták ellen. A források szerint a letartóztatások célja a tegnapi gázai terrorista támadások követőinek felkutatása, amelyben három palesztin rendőr meghalt. (Ynet)
06:38 A mai nap kissé felhős lesz és a hőmérséklet csökken, főként a hegyekben és az ország belső részén. Növekszik a páratartalom, a hőmérséklet az évszaknak megfelelően alakul. (Ynet)
05:12 Egy ismeretlen személyazonosságú férfi megsérült egy verekedés során a Lev Mall bevásárlóközpont közelében, Askelonban. Később a város kórházában megállapították a halálát. A rendõrség gyilkosság gyanújával vizsgálatot indított, még nem tartóztattak le gyanúsítottakat. (Ynet)
01:07 Egy 27 éves ember súlyosan megsérült egy lövöldözésben az északi Madzsd al-Krumban. Mentővel a nahariai kórházba szállították. A rendőrség nyomozást indított, a háttér egyelőre nem egyértelmű. (Ynet)