Üzenet Ganzhoz

Netanjahu és Ganz 2013-ban - fotó: Amos Ben Gershom / GPO
Netanjahu és Ganz 2013-ban - fotó: Amos Ben Gershom / GPO

A jövő héten Beni Ganznak vissza kell adnia mandátumát Rivlin köztársasági elnöknek, ha nem sikerül kormányt alakítania. Pezseg az internet, Izrael népe rengeteg üzenetet küld hozzá. Ezekből közlünk egyet. Memi Golan írta:

Beni Ganz,

Ez az egész rohadt háború neked készült. Csak neked.

Az volt a célja, hogy megakadályozza, hogy kisebbségi kormányt alakíts, és ezzel ő a bíróság kegyelmére legyen utalva. Nem több, nem kevesebb.

Ennek elkerülése érdekében országos vészhelyzetet rendezett, sokkolt mindannyiunkat, és háborút indított, amelyre a kopirájterek még versengve fognak nevet kitalálni, de három szóval “Ganz-háború volt”.

A Ganz-háború sikere érdekében meghívott téged egy titkos találkozóra valamilyen érzékeny és sorsdöntő biztonsági kérdésről (tudta, hogy nem tudod visszautasítani), és titkokat sugdosott a füledbe, mint egykoron.

Szinte látom, ahogy keze a válladon nyugszik: “Figyelj, Beni, a politikai rivalizálás egy olyan dolog, ami nem mindig kellemes egyik fél számára sem, de Izrael állampolgárainak életével nem fogunk játszani, ugye?”

És talán hozzátette: “Mert Izrael mindenek előtt.”

Visszatért a rangsorba, és visszatért azokhoz a napokhoz, amikor jó, biztonságos, egyenes és engedelmes vezérkari főnöke voltál, iráni telefonlehallgatási ügyek nélkül, hamis panaszok, sértegetések és zaklatások nélkül, csak utasítások a legfelsőbb vezetőtől, és bumm-bumm – Gáza felé.

Aztán kinyírta ezt az idiótát, Atta Bahhaha… vagy hogy is hívták, lekapcsolta a lámpákat a fél országban, Tel-Avivot is beleértve, hogy létrehozza a megfelelő légkört, súlyos pillanatok, és hasonlók, ebben a háborús helyzetben ki beszélhet az arabokkal, és alakíthat kormányt, ráadásul egy kisebbségi kormányt. Igazi árulás, nemde?

Mindez – csodálatos módon – egy héttel azelőtt történik, hogy kormányt kell alakítanod, és ki kell űznöd a politikai életből, és győztes kártyává kell válnod, amely megdönti azt a hazug tornyot, amelyet tíz éve a korrupcióra épített.

Beni, ne vedd be ezt a maszlagot. Nem a parancsnokod, se nem a barátod, vagy a társad az Izrael biztonságáért folytatott küzdelemben. Öregedő bűvész, aki már túl van életének nagyobbik részén, Bibi-trükk, amellyel a fejedben játszik, egy üres csomagolás tartalom nélkül, gyermekek bebörtönzője, betegek, fogyatékkal élők és idősek elnyomója.

Beni, ne őt mentsd meg. Ments meg minket. Hozzál létre kisebbségi kormányt nélküle.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSFacebook