Szenzációs újítások

A háziasszonyok és háziemberek egyik legkomolyabb feladatát veszi át a legújabb hazai robotikai újítás: a korholást. Az új robot nem csak hogy azonnal lokalizálja, azonosítja és eltakarítja a szennyeződést (ilyen korábban is volt már), de azonnal beazonosítja, felkeresi az elkövetőt és hangos korholással rendre utasítja. A gép beprogramozza magát az érintett háztartás szókészletére, szituációira és az érintett személyekre, a kutyától a nagypapáig, a férjtől, feleségtől  a kamasz gyerekig. Az indulati szintet a robot képes kreatívan kezelni, de beállíthatunk rajta durvább, vagy finomabb szidást is.

Rajz: Silló Sándor

A korona-karantén miatt sokan veszítették el a munkájukat. Az izraeli kozmetikai cég újítása a szorongató egzisztenciális helyzeten ugyan nem segít, de a pszichés feldolgozáson igen. Az új testápoló termékcsalád lényege, hogy egy kényszerpihenőn töltött nap után is a munkából hazaérő ember komfortszintjét képes produkálni. A személyre szabott izzadtság-sprayt a testhajlatunkba fújva olyan szagot árasztunk majd, mintha egész nap a tűző napon dolgoztunk volna. A lábszag-spray a zokninkat varázsolja el úgy, mintha egy kemény munkanap után vetnénk le. Kis extrákkal színesíthetjük az önképünket: a köröm alá való kosz, a műfülzsír és a szájszag-spray is kedves ötlet a feltalálóktól, de az igazi élmény az izomba dörzsölhető krém, ami az ólmos fáradtság élményével ajándékozza meg a vásárlót.

A következő új találmány egy applikáció, amely a mesterséges unintelligencia-kutatás eredményeit állítja a közösségi médiafelhasználók szolgálatába. Az alkalmazás felméri és elemzi a tulajdonos politikai és egyéb preferenciáit, és ezek segítségével megválaszolja például a facebook oldalukra érkező posztokat. A prototípus még nem képes okosabbnak mutatni a felhasználót a valós szintjénél, de az előzetes felmérések szerint erre nincs is különösebb igény. A program erőssége, hogy beállíthatjuk a válaszokat, akár jóval a saját inteligencia szintünk alá is. Ezzel az app jelentős szellemi energiát takarít meg a használójának. Az új termék még nincs a piacon, de máris több politikai párt jelezte: igény lenne az aplikációra az ellenfelekkel történő kommunikációhoz és a választóikkal való kapcsolat-tartáshoz is.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.