Az ismert korona-fertőzések 65%-a a fertőzöttek otthonában történt

A koronavírus fertőzésveszély fokozatai

A tegnap (hétfőn) a Kneszet Kutató és Információs Központja által közzétett adatok szerint az ismert izraeli koronafertőzések kb. 65%-a a fertőzöttek otthonában történt. A központ szerint az Egészségügyi Minisztérium az eddigi körülbelül 30 000 fertőzésből (ideértve a gyógyultakat is) összesen 21 562 fertőzés forrásáról tett közzé információkat. Ezek közül 12 581-nél ismeretlen a fertőzés forrása, 5 907 esetnél pedig a betegek saját otthonukban kapták el a vírust.

Az adatok azt is jelzik, hogy a fertőzések második leggyakoribb helye az oktatási intézmények (az ismert forrású fertőzések 10,3%-a); ezt az orvosi intézmények követik (5,8%); aztán a rendezvények és konferenciák (3,9%); zsinagógák (2,2%); kereskedelmi központok és üzletek (2%); valamint szórakozóhelyek (1,8%) jönnek a sorban. Az esetek 8,2%-nál (733 fertőzés) a minisztérium azt írta, hogy “a fentiek közül egyik sem”.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.