Piros, sárga és zöld városok: a települések teljes listája

A Johns Hopkins Egyetem szerint Izrael a világelső az új koronafertőzések népességhez viszonyított számában. Az elmúlt héten egymillió lakosra naponta átlagosan 215,6 fertőzést azonosítottak Izraelben – többet, mint Brazíliában és az Egyesült Államokban.

Az Egészségügyi Minisztérium szerint Kfar Qassem és Lakia azok a vörös városok, amelyekben a legnagyobb a korona-megbetegedések száma. Pontszámuk a “jelzőlámpa” terv szerint 10, a maximális pontszám 11. A narancssárga városok listáján szerepel Jeruzsálem, Haifa, Asdod és Beit Semes. Tel Aviv a sárga városok listáján van, csakúgy, mint Petah Tikva, Beer Seva és Rison Lecion. A zöld városok listáján szerepel Givatajim, Rehovot, Hura és Kirjat Tivon.

Kéthetente egyszer, az egyes települések besorolását az előző heti átlagos adatok alapján a következőképpen határozzák meg: amely település átlagos pontszáma meghaladja a

  • 7,5-öt, a vörös területhez tartozik,
  • 6 és 7,5 között a narancssárga területen van,
  • 4,5 és 6 között sárga,
  • 4,5 alatt pedig zöld területként lesz meghatározva.

Korábban a korona-kabinet úgy döntött, hogy hétfőtől zárlatot vezet be a vörös településeken. A kabinet nem döntött arról, hogy ezen települések listájából hányat bojkottál teljesen. Az Egészségügyi Minisztérium várhatóan vasárnapig hoz erről döntést a rendőrséggel és a Belbiztonsági Minisztériummal közösen, attól függően, hogy milyen képességek és erőforrások állnak rendelkezésre a zárlat érvényesítésére. 

A települések teljes listája (héberül) >>

A döntést a morbiditás elmúlt napok során kiújult emelkedésének fényében hozták meg. 

A megbetegedéseket a járvány kitörése óta globális szinten figyelő Jones Hopkins Egyetem szerint Izrael a világelső a napi új koronavírus-fertőzések számában a népesség nagyságához viszonyítva. A Kanadai Nemzeti Bank jelentésében (csütörtökön) ma (csütörtökön) közzétett adatok szerint az elmúlt héten egymillió lakosra számítva naponta átlagosan 215,6 új beteget azonosítottak Izraelben, amivel a globális táblázat élén áll.

Izrael világelső a napi új koronavírus-fertőzések számában a népesség nagyságához viszonyítva

Izraelt Brazília követi (egymillió emberre vetítve naponta átlagosan 188,7 új fertőzés az elmúlt hét átlaga alapján), Spanyolország (182,4) és az Egyesült Államok (127,2). A Spanyolországból és az Egyesült Államokból érkező adatok alacsonyabbak az elmúlt hónap átlagos adataihoz képest, míg Izraelben ez meredeken emelkedő tendenciát mutat, miután az elmúlt hónapban egymillió lakosra naponta átlagosan 179,7 új fertőzést azonosítottak.

A jelentés kimutatja, hogy Izrael a világon az ötödik helyen áll a napi halálozások számában a népesség nagyságához viszonyítva. Az elmúlt héten az átlagosan egymillió emberre jutó napi halálozás aránya Izraelben 1,6 volt. Ezen a területen Mexikó állt az élen minden millió lakosra napi 4,2 halálesettel, őt követi Brazília 4,1-gyel, aztán az Egyesült Államok (2,6) és Dél-Afrika (2,1).

Az Egészségügyi Minisztérium adatai szerint tegnap este 2991 új koronafertőzést diagnosztizáltak. Az aktív betegek száma 24 825, közülük 849-et ápolnak kórházban. A kritikus állapotban lévő betegek száma 417 – hattal csökkent a tegnapihoz képest. A lélegeztető készüléken lévők száma nyolccal, 117-re csökkent. Egy nap alatt 16 beteg halt meg, amivel az áldozatok száma 985-re emelkedett.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSHaaretz