Megnyitnak a piaci árusok • A tüntetők este 11-ig zenélhetnek • A Moszad-vezető lánya is Netanjahu ellen van

A Moszad vezetőjének lánya is beállt a Netanjahu menesztését követelők közé. Netanjahu bizalmasának, Joszi Kohennek a lánya Facebook profiljához a Lech és a fekete zászlósok jeleit is csatolta, jelezve, hogy a vádlott miniszterelnök távozását követeli.


A legfelsőbb bíróság úgy határozott, hogy a Balfour utcai tüntetők zenélhetnek, énekelhetnek este 11-ig, nem csak fél tízig, ahogy a rendőrség eddig megkövetelte. A rendőrök ugyanis fél tíztől tiltották a hangszórók, a dobok és a hangszerek használatát, ami a tüntetők szerint ellentétes volt a bíróság korábbi határozatával. Az új döntés igazat adott a rendőrséggel szemben a tüntetőknek.


Tiltakoznak, és a szabályok ellenére megnyitják boltjaikat a piaci árusok, miután hivatalosan továbbra is zárva kell maradniuk. A gyakorlatban például a haifai piac működik. Ismét azok járnak rosszul, akik betartják a törvényeket.


A Palesztin Hatóság ma (kedden) bejelentette, hogy folytatja a koordinációs kapcsolatot Izraellel. “Mahmud Abbász, a Palesztin Hatóság elnöke közelmúltbeli, Izrael a PF-szel aláírt megállapodásokkal kapcsolatos elkötelezettségéről tartott nemzetközi tárgyalásainak fényében, valamint írásbeli és szóbeli hivatalos üzenetek alapján, amelyek megerősítik Izrael elkötelezettségét minden megállapodás iránt, a Palesztin Hatóság visszatér arra a helyzetre, amelyben május 19-ig volt” – szól a hivatalos közlemény.


A Kneszet néhány nappal korábban jóváhagyott döntésének megfelelően hétfőn késő este a miniszterek telefonos szavazással Eilatot és a Holt-tenger déli részén fekvő Ein Bokek területén lévő szállodákat „különleges turisztikai szigeteknek” nyilvánította. A fennmaradó korlátozások értelmében Izrael továbbra sem engedélyezi a nem izraeli állampolgárok illetve nem rezidensek belépését az országba.


Hét év börtönre ítélték kedden Michael Peretz izraeli állampolgárt, miután bűnösnek találták egy határokon átnyúló csempészhálózat irányításában. A hálózat több ezer tonna betont, csöveket, fémet és elektronikai berendezéseket jutatott el Izraelből közvetlenül a Gázai övezetet uraló Hamasz terrorszervezethez.


Az Izraeli Védelmi Erők kedd délután közölte, hogy a csapatok számos aknát találtak a szíriai határ közelében. Az aknákat, melyeket egy műszaki alakulat hatástalanított, a Golán-fennsík déli részén helyezték el, az ütköző zóna izraeli irányítású területén, ami a biztonsági kerítés szíriai oldalán van.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.