Peszachkor a legnagyobb kihívás a reggeli… az ember hamar ráun a tojásos maceszra, ekkor jön a képbe a peszachi burekasz.

Hozzávalók:

  • 4 macesz lap
  • 3 dl víz
  • 2 tojás
  • 100 g feta
  • 100 g ricotta

A vizet egy nagy, mély tálba öntöm, és beáztatom a 4 felé tört maceszlapokat 20 másodperce a vízbe, majd nedves konyharuhában hagyom állni nagyjából 20 percet, amíg hajthatóvá válnak a lapok.

Egy tojást, a fetát és a ricottát összekeverem – fel lehet dobni egy kis friss mentával, vagy spenótlevelekkel, nálam most pl kapor volt itthon, és azt kevertem a sajtos töltelékbe – és a megpuhult macesz egyik felét – háromszög alakban – megkenem nagyjából egy evőkanálnyi töltelékkel. A szélét lekenem a felvert tojással, majd ráhajtom a macesz másik felét, lenyomkodom, és a tetejét is megkenem tojással. A megtöltött maceszokat előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10 perc alatt készre sütöm. Forrón, kemény tojással, olivával, sós-vízes uborkával és paradicsommal tálalom.

Beteavon!

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.