Harari egymillió sékelt adományoz az ukrajnai gyermekek megsegítésére

Egymillió sékelt adományoz az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) az ukrajnai gyermekek megsegítésére – jelentette be Facebook-oldalán a világszere ismert tudós, Yuval Noah Harari izraeli történész, író.

“Az ukrajnai küzdelem az egész világ jövőjét alakítja. Ezen múlik mindannyiunk szabadsága” – vélekedett a Jeruzsálemi Héber Egyetem professzora a Facebook-bejegyzésében. “Eljött a pillanat, amikor ki kell állni, és meg kell mutatkozni” – tette hozzá.

“A globális szolidaritás jegyében házastársam, Icik Jahav, valamint jómagam, és társadalmi hatást célzó szervezetünk, a Sapienship 1 millió sékelt adományoz  az UNICEF-nek, hogy segítsünk Ukrajna gyermekeinek megbirkózni ezzel a szörnyű és értelmetlen háborúval” – fogalmazott a professzor.

“A pénzt orvosi ellátásra, élelemre és vízre, valamint alapvető életkörülményeik javítására fogják fordítani. Ezeknek a gyerekeknek a jövője mindannyiunk jövője” – fejezte be szavait.

Az izraeli sztártörténész könyveit ötven nyelvre fordították le az elmúlt években, s történeti munkái mellett a jelenkorról tett megnyilatkozásaira is milliók figyelnek világszerte.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.