Egy hétig szünetel a vasútforgalom Haifa és Tel-Aviv között

A Haifa és Tel-Aviv közötti vonatforgalom munkálatok miatt mától egy hétig szünetel. Bár a vonat egyes állomásokon továbbra is közlekedik, Netanja és Binyamina állomások között nem közlekednek a szerelvények, így a központi terület és az észak között nem lesz lehetőség a folyamatos közlekedésre. A vonatközlekedés a tervek szerint július 31-én, vasárnap indul újra.

A vonat több vonalon szakaszosan közlekedik majd. Például a Naharia–Modiin vonal Naharia és Binyamina között, valamint külön – Modiin és a Tel-Aviv Egyetem állomás között, és a Karmiel-Beer Seva vonal Karmiel és Haifa, valamint külön – Herzliya és Beer Seva között fog működni (további információ az Israel Railways honlapján ).

Az Izraeli Vasutak ígéretet tett arra, hogy növelik a Tel-Aviv és Haifa, Binyamina, Pardesz Hana és Hadera közötti buszforgalmat, hogy felváltsák a vonatközlekedést. A Binyamina és a Beit Jehosua állomások között ingajáratok is közlekednek.

A forgalom a Hadera West pályaudvaron folyó munkálatok miatt áll le, a keleti vágány építési munkáinak részeként – ami várhatóan 2026-ban nyílik meg, és Haderából folytatódik a 6-os út központi szakaszán. A munkálatokat szándékosan a nyári hónapokra ütemezték, amikor különösen csekély a forgalom.

Ezzel párhuzamosan a vasútvonal több szakaszán a vonatvillamosítási projekt munkálatai is folynak, melyeknek 2025-ben kell befejeződniük. A projekt részeként az állomások időnként zárva tartanak, egyes vonalakon az esti órákban leáll a vonatközlekedés.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.