Izraelben terjeszkedik a 4iG

Izraelben terjeszkedik a 4iG

Az izraeli hatóságok az áldásukat adták ahhoz, hogy a magyar informatikai társaság megvehesse a Space-Communication Ltd. részvényeinek 20 százalékát.

A Hungaro Digitel Kft., a 4iG és az Antenna Hungária Zrt. leányvállalata, valamint a Space-Communication Ltd. között 2021. október 11-én létrejött, 2022. február 9-én módosított, a Spacecom részvényei 51 százalékának megvásárlására vonatkozó szerződés kapcsán Izrael kommunikációs minisztériuma megadta az előzetes hozzájárulását ahhoz, hogy a Hungaro Digitel megszerezze a részvények 20 százalékát.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján megjelent közleményben a 4iG üdvözölte az izraeli kommunikációs minisztérium elvi engedélyét, hogy a 4iG Csoport tulajdonrészt szerezhet ebben a stratégiailag fontos vállalatban. A 4iG igazgatósága gondosan meg fogja vizsgálni Izrael kommunikációs minisztériumának döntését, és azt, hogy a Spacecomban való 20 százalékos részesedés megszerzése hogyan illeszkedne a 4iG Csoport hosszú távú stratégiájába – írta a cég.

Mint arról az Izraelinfo is beszámolt, az ügyet jól ismerő források szerint korábban azért akadt meg a tranzakció, mert az izraeli vezetés aggályosnak tartotta, hogy a 4iG fő részvényesei szorosan kapcsolhatók Orbán Viktor magyar miniszterelnökhöz.

- Hirdetés -

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSprivatbankar.hu