Az izraeli hadsereg légicsapásokkal válaszolt a gázai rakétákra

Az izraeli hadsereg kedden késő este légicsapásokat hajtott végre a Gázai övezet katonai célpontjai ellen, válaszul a nap folyamán Gázából Izraelbe lőtt rakétákra – jelentette a helyi sajtó.

Az izraeli hadsereg közlése szerint a légicsapásokat válaszul indították a kedden izraeli területekre célzott harminchét rakétára. Palesztin lapok az övezet északi részén hallható robbanásokról számoltak be, egyelőre nem érkeztek jelentések sebesültekről.

A Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök és a hadsereg főparancsnoksága közötti helyzetértékelést követően izraeli tisztviselők azt mondták a Jediot Aharonot című újság hírportáljának, a Ynetnek, hogy Jeruzsálem a szokásosnál jelentősebb és szélesebb körű válaszlépésekre készül, még akkor is, ha ez kiváltja a Gázai övezetet irányító Hamasz terrorszervezet további rakétatámadásait.  

A meg nem nevezett tisztviselők szerint noha Izraelnek nem érdeke a helyzet további elmérgesedése, úgy tűnik, hogy akár több napig is eltartó konfliktus küszöbén áll.

Az újabb erőszakhullám azért kezdődött, mert a Gázai övezet terrorista csoportjai megtorlást hirdettek Kader Adnannak, az Iszlám Dzsihád nevű iszlamista terrorszervezet egyik ciszjordániai vezetőjének haláláért, aki 86 napos éhségsztrájk után kedd reggel halt meg egy izraeli börtönben.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.