Ali Hamenei: Nem lehet megállítani az ellenállás erőit, ha Izrael nem hagy fel a támadással

Ha Izrael nem hagy fel a Gázai övezet elleni támadással, senki nem lesz képes megképes megállítani a világ muszlimjait és „az ellenállás erőit” – jelentette ki kedden Ali Hamenei ajatollah, Irán legfőbb vallási és politikai vezetője az iráni állami televízió jelentése szerint.

„Ha a cionista rezsim folytatja bűntetteit, a muszlimok és az ellenállás erői feldühödnek, és senki nem tudja majd megállítani őket” – fogalmazott az első számú iráni vezető. Hozzátette: senki ne remélje, hogy bizonyos felek, köztük akár Irán, meg tudja akadályozni, hogy az ellenállás akcióba lépjen.

Ali Hamenei „az ellenállás tengelyére” utalt, amely informális elnevezése a zsidó állammal szemben ellenséges államoknak és szervezeteknek, amelyek közé tartozik Irán mellett például a palesztin Hamász vagy az Iránnal szövetséges libanoni síita Hezbollah.

Hamenei teheráni diákok előtt elmondott beszédében arra szólította fel Izraelt, hogy azonnal állítsa le a Gázai övezet elleni légi csapásokat.

„A világ most láthatja, hogy a cionista rezsim népirtást követ el a gázai palesztinok ellen” – mondta, és hozzátette azt is, hogy az izraeli vezetőket bíróság elé kell állítani a palesztinokkal szemben elkövetett bűncselekményekért.

Hoszein Amirabdollahián iráni külügyminiszter hétfőn a teheráni állami televízió jelentése szerint azt mondta, az Izraellel szembeni „ellenállási front” megelőző akcióra készül „a következő órákban”.

Főkép: Irán legfelsőbb vezetője, Ali Hamenei egy katonai ceremónián Teheránban, a múlt héten – Fotó: WANA NEWS AGENCY / Reuters

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.