Izraeli hadsereg szóvivője: Izrael nem csak szárazföldi hadműveletben gondolkodik

Az izraeli hadsereg nem csak szárazföldi hadműveletben gondolkodik, “mindenki szárazföldi offenzíváról beszél, de más is megtörténhet” – közölte kedden újságírókkal Richard Hecht, az izraeli hadsereg szóvivője a Gázai övezetet uraló Hamasz palesztin iszlamista terrorszervezet elleni háborúval kapcsolatban.

Izrael a gázai szárazföldi bevonuláson kívül más lehetőségeket is mérlegel a háború következő szakaszaiban – közölte Hecht részletek elárulása nélkül.

A katonai szakértők szerint a sűrűn lakott Gázai övezetben a szárazföldi offenzíva súlyos harcokat és jelentős veszteségeket okozna mindkét oldalon.

Izrael a Hamasz október 7-ei támadásának megtorlásául légicsapásokat indított a szervezet létesítményei ellen a Gázai övezetben, valamint csapatokat és katonai felszerelést vezényelt az övezet környékére.    

A Walla hírportál értesülése szerint a tervezett nagyszabású szárazföldi hadműveletet Izrael elhalasztotta egy ismeretlen időpontra Joe Biden amerikai elnök szerdai látogatása miatt.

A Walla portálnak nyilatkozó, meg nem nevezett izraeli katonai források bírálták a halasztást, azzal érveltek, hogy minden újabb óra a hadsereg ellen játszik, mert lehetővé teszi a Hamasz felkészülését az összecsapásokra.

Főkép: Palesztinok egy izraeli támadás után Khan Yunisban, ma – Fotó: Fatima Shbair / AP

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.