A Hamasz átadta az első túszokat, thaiföldi vendégmunkásokat

A Gázai övezetet uraló palesztin iszlamista Hamasz szervezet átadta a nemzetközi vöröskereszt képviselőinek az október 7-i terrortámadásban Izraelből elhurcolt túszok első csoportját, thaiföldi vendégmunkásokat – jelentette a helyi média pénteken. Megerősítette a közlést a közvetítőként fellépő Egyiptom állami információs szolgálatának vezetője is.

Az első 13 kiszabaduló izraeli civil mellett 12 thaiföldi vendégmunkást engedett el október 7-e óta tartó fogságából a Hamasz. A thaiföldiek Izraelben a többi kiszabadult tússzal azonos elbánásban részesülnek, őket is valamelyik izraeli kórházba szállítják.

A Hamasz elsőként az egyiptomi hatóságokkal folytatott tárgyalások eredményeképpen szabadon engedett thaiföldieket adta át a vöröskereszt képviselőinek. Az izraeli média jelentése szerint egyúttal megkezdődött a szabadon engedése izraeli börtönökből 39 olyan palesztin rabnak, akiket a túszokért cserébe helyeznek szabadlábra, kilencen közülük Kelet-Jeruzsálembe, a többiek Ciszjordániába térnek haza.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.