Iszlamista fegyveresek és fegyverek semlegesítésével folytatódott a háború Gázában

egy temetőben izraeli terület felé indításra kész rakétavetők
A Golani-dandár harci csapatának erői egy temetőben izraeli terület felé indításra kész rakétavetőket találtak, melyeket megsemmisítettek. A temetőben nem történt kár. – Fotó: IDF

Iszlamista fegyveresek és fegyverek semlegesítésével folytatódik Izrael Hamasz elleni háborúja az izraeli hadsereg (IDF) katonai szóvivőjének péntek reggeli beszámolója szerint.

A gázai harcokban az elmúlt napon mintegy húsz iszlamista fegyverest öltek meg az al-Marazi menekülttáborban, és sok fegyvert találtak. A megölt terroristák között volt a Hamasz Nukba nevű kommandójának egyik parancsnoka, aki részt vett az október 7-i, Izrael elleni terrortámadásban.

A Hamasz terrorszervezet rakétákat lőtt egy iskolából és egy mecsetből a Gázai övezetben. A hadsereg megsemmisítette a környéken a kilövőállásokat, és megakadályozta a további lövöldözést izraeli területre.

Az izraeli kommandósok agyonlőttek három fegyveres terroristát, amint elhagyták a Hamasz egyik alkalmazottjának házát az övezet déli részén, Han-Junisz térségében. Az elmúlt napokban több gépkarabélyt és vállról indítható páncéltörő rakétát találtak, és megsemmisítettek egy katonai felszereléssel teli raktárat a térségben.

Életét vesztette a Gázai övezet közepén fekvő Dir al-Balahban egy légicsapásban Mohammed al-Adini volt palesztin biztonsági fogoly, akit a 2006-ban a Hamasz fogságába esett Gilad Salit tizedes szabadon bocsájtásáért cserébe engedtek el. Adini tizenöt évből kilencet töltött le.

Csütörtök este az IDF razziát hajtott végre Ciszjordániában, Tul-Karemben körözött személyek letartóztatására és fegyverek, robbanószerek felkutatására. A Tul-Karem melletti Nur as-Samsz menekülttáborban heves összecsapások törtek ki a helyi fiatalokkal.

A helyiek beszámolói szerint az IDF mintegy nyolcórás rajtaütése során lezárták a kivezető utakat, jelentős károkat okoztak az izraeli munkagépek a helyi infrastruktúrában a település utcáin, és letartóztattak három palesztint.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.