A Hamasz a gázai csapatkivonást szabta a túszokról szóló tárgyalások előfeltételéül

Az izraeli hadsereg gázai csapatkivonása előtt nem lehet szó semmilyen újabb, a túszok elengedéséről szóló tárgyalásról – jelentette ki csütörtökön az övezetet irányító Hamasz iszlamista terrorszervezet szóvivője.

Gázi Hamad a sajtónak nyilatkozva azt mondta, a palesztin és az izraeli fél között az Egyesült Államok, Katar és Egyiptom közvetítésével zajló tárgyalások során csupán „kis előrelépés történt”.

A Hamasz bejrúti irodájához köthető források szerint Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök elutasította a tűzszüneti javaslatokat, a Hamasz pedig a maga részéről nem fogadta el azt az izraeli ajánlatot, mely az alku részeként lehetővé tenné a terrorszervezet vezetésének távozását az övezetből.

Szerdán a Gázai övezetben tüntetést tartottak és eddig példátlan módon gázai palesztinok követelték az izraeli túszok elengedését a háború lezárása érdekében.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.