Magukat palesztinnak álcázó izraeli kommandósok egy ciszjordániai kórházban öltek meg palesztin fegyvereseket

Magukat palesztinnak álcázó izraeli kommandósok egy ciszjordániai kórházban öltek meg palesztin fegyvereseket

Magukat palesztinnak álcázó izraeli kommandósok egy ciszjordániai kórházban öltek meg kedden három palesztin fegyverest, akik közül gyanújuk szerint az egyik éppen terrortámadást készült elkövetni, a másik kettő pedig korábban vett részt valamilyen támadásban – közölte az izraeli hadsereg és a rendőrség.

Egy kórházi biztonsági kamera által készített és az internetre felkerült felvétel tanúsága szerint tucatnyi kommandós – akik közül három nőnek öltözött, kettő pedig egészségügyi alkalmazottnak – géppisztollyal a kezében ment végig sietve a dzsenini Ibn Szina kórház egyik folyosóján.

Az a megölt palesztin fegyveres, egy bizonyos 27 éves Mohamed Dzsalamne, aki a hadsereg gyanúja szerint éppen terrortámadásra készült, szintén Izrael szerint a Hamasz iszlamista szervezet Izrael elleni október 7-i támadásából kapott ihletet ehhez. „Dzsalamne terrortámadást akart végrehajtani, és a kórházat rejtekhelyként használta, ezért ártalmatlanították” – közölte a hadsereg.

A két másik palesztin az izraeli katonaság szerint a Hamasszal szövetséges Iszlám Dzsihád szervezet dzsenini sejtjének tagja volt, és korábban részt vett izraeliek elleni támadásban.

Hivatalos palesztin forrásból egyelőre nem erősítették meg a megölt palesztinok kilétét. A kórházi akcióról azonban a Ciszjordánia polgári kormányzását ellátó Palesztin Hatóság hivatalos rádiójának számító Palesztina Hangja is beszámolt.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.