Sok halálos áldozata van egy újabb izraeli légicsapásnak a Gázai övezetben

A rakéták pusztítása Nuszeiratban – Fotó: AFP

Legkevesebb 36 halálos áldozatot követelt egy újabb izraeli légicsapás a Gázai övezeti Nuszeiratban helyi egészségügyi források szombati jelentése szerint.

Szemtanúk a Hszinhua kínai hírügynökségnek elmondták, hogy izraeli repülőgépek több rakétát lőttek ki egy palesztin család házára a táborban, ami annak teljes megsemmisüléséhez és a szomszédos házak megrongálódásához vezetett. Orvosi forrásoktól a Hszinhua úgy értesült, hogy az izraeli rajtaütés 36 ember, köztük gyermekek és terhes nők halálát okozta.

A Hamasz irányítása alatt álló kormányzati médiahivatal teljes mértékben az amerikai kormányt, a nemzetközi közösséget és Izraelt tette felelőssé a védtelen civileket ért támadásokért. A hivatal közleményében szólította fel a szabad világ minden országát: gyakoroljanak nyomást Izraelre, hogy hagyja abba a “népirtó” háborút.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.