Nyestet láttak Ein Pratban

Harel Dahan, az Ein Prat-rezervátum Természetvédelmi és Parkok Hatóságának felügyelője hajnali 5-kor maga is megdöbbent, mikor tőle alig 50 méterre egy vidáman vadászó nyestet kapott kameravégre.

A menyétfélék családjába tartozó kis ragadozó emlős főként az esti órákban, éjszaka és nyáron a kora reggeli órákban aktív. Izraelben is ismertek élőhelyei, főként sziklás vidékeken, így a Jeruzsálemtől haladva Jerikó irányában fekvő Ein Prat völgyben is otthonosan mozog. Európában főleg erdős részeken honos, ahol szívesebben mászik fára, de gyakran a földön is vadászik.

Izraelben a Földközi-tenger térségében látható, valamint a sivatagi régióban – ahol nagyon kevés a fa, és ezért élőhelye nagy része kősziklák hasadékaiban található, például a Prat völgyében, ahol felvették a videót.

Ha kiránduláson véletlenül szembe jön veletek, sose kiáltsatok fel, hogy “cica”, mert elriasztjátok!

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.