Kókuszos keksz csokival, vörös áfonyával

Kókuszos keksz csokival, vörös áfonyával

Az eredeti receptet “Ági főz” blogján találtam, azt dolgoztam tovább, illetve változtattam, aszerint, épp mi van itthon. Így alakult, hogy fehér csoki helyett sima étcsoki csipsz, és aszalt vörös áfonya került bele. Ez egy szuper alap recept, ami nagyon jól variálható, csináltam már vegyesen fehér és étcsokival, ha nincs csokicsipszünk akkor sima csokit is lehet apróra vágni hozzá, és bármilyen aszalt gyümölccsel feldobható, ami ízlésünk szerint illik a kókuszhoz. Akkor is szeretem készíteni, ha épp rossz kedvem van, vagy csak kint rossz az idő, mert a sütőből kiszálló kókuszos csokis illatfelhő azonnal egy karibi szigetté varázsolja a lakásunkat. Igazi, kávé, tea mellé adható keksz, és ugyan kívül, ahogy hűl kicsit száraznak tűnhet, de ha beleharapsz, isteni omlós könnyű sütivé avanzsál. Frissen pedig pihe-puha, szóval egyet mindenképpen érdemes még melegen megkóstolni, bár láttam már olyat, hogy a kihűlést sajnos egyikük sem érhette meg, ezért most egyből nagyobb adagra számoltam. Ez az adag nekem 3 tepsire elég.

2 tojás,
200 g porcukor,
2tk vanília kivonat
200 g vaj,
300 g liszt,
1  kiskanál sütőpor,
200 g kókusz reszelék,
200 g csoki pasztilla/chips
150 g vörös áfonya, vagy más aszalt gyümölcs

A sütőt 180 fokra előmelegítem.

A lisztet, cukrot, sütőport és kókuszt egy tálban összemorzsolom a hideg vajjal. Ezután adom hozzá a villával felvert tojásokat. Ezt már jól összegyúrom kézzel. Végül a csoki darabokat, és az aszalt áfonyát is beledolgozom.

A nyers tészta állaga nedves, ragacsos, de azért gyúrható lesz. Ha nagyon meleg helyen csináljuk, és emiatt túl lágynak érezzük, tegyük be 20 percre a hűtőbe. Lapos, kb. 3 centi átmérőjű korongokat formázok belőle. Egy kicsit távolabb rakom őket egymástól a sütőpapíros tepsire, mert sütés közben megnőnek.

Kb. 15 perc alatt meg is sülnek a 180 fokos sütőben.

 

Beteavon, ha eddig nem lett volna a recepttől!

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.