fotó: Anna Loulou bar

A Véres Óra az új Boldog Óra néven indított akciót a jaffai Anna Loulou bár két tulajdonosa. Hétfőn, szerdán és szombaton, egész éjjel bármilyen italra 25 százalékos kedvezményt adnak a menstruáló nőknek. Szerintük megérdemelnek egy kis extra törődést azokon a napokon, írja a BBC.

Azt is remélik, hogy akciójuk révén természetes dologként lehet majd beszélni a menstruációról, akár férfiak társaságában is. A két női tulaj szerint ha már életük negyedében menstruálnak, igazán megérdemlik ezt a kedvezményt, legalább egy este. A bárban természetesen nem lesz ellenőrzés, a dolog bizalmi alapon működik.

„Az ötlet lényege, hogy megmutassuk a vendégeinknek, törődünk velük, odafigyelünk rájuk, tudjuk, hogy különleges helyzetben vannak, ezért szeretnénk egy kis kedvességgel szíveskedni nekik” – mondta Moran Barir.

Ő volt az akció ötletgazdája is. Egyszer bort rendelt a saját bárjában, de a pultos srác nem emlékezett, hogy milyet iszik. “Akkor rávágtam, hogy épp menzeszem van, úgyhogy legyen vörös, így legközelebb biztos emlékezni fog rá” – mondta a Haaretznak.

fotó: Anna Loulou bar

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSHaaretz, BBC