Izraelinfo Hírszüret – Szerda

Libanon katonai készültségben

Teljes hadkészültséget rendelt el az izraeli határ mentén a libanoni vezérkari főnök, mert izraeli katonai akcióra számítanak.

Az év eleje óta fokozódik a feszültség a libanoni síita milícia, a Hezbollah és Izrael között, amely aggódva figyeli a mozgalom és támogatója, Irán térhódítását Libanonban és a régióban. Az izraeli hadsereg három napja nagyszabású hadgyakorlatokat tart a szíriai határ közelében. Legutóbb 2006-ban tört ki háború a Hezbollah és Izrael között, azóta az ENSZ békefenntartókat állomásoztat a libanoni–izraeli határon.

Netanjahu Putyinnal beszélt a szíriai helyzetről

Vladimir Putyin orosz elnök telefonon beszélt Benjamin Netanjahu miniszterelnökkel a szíriai helyzetről. A miniszterelnöki hivatal szerint a beszélgetés fél óráig tartott, amely alatt Irán szíriai térnyeréséről is szó volt.

Tegnap este Putyin több vezetővel beszélt, köztük Salman szaúdi királlyal és Donald Trump amerikai elnökkel, és tájékoztatta őket a Basar al-Assad szíriai elnökkel való találkozójáról.

Aviv Alush Izrael legszexisebb férfija 2017-ben

Örömmel jelentjük, hogy 19 különösen jóképű srácot maga mögött hagyva a lyukasmosolyú színész-modell Aviv Alush szerezte meg a sokak által vágyott “Izrael szexi férfija 2017-ben” címet (nagy taps!). A fotogén férfi valószínűleg a Lihiyot ita című sorozatban játszott Amos szerepében lopta magát a szívünkbe, de biztos, hogy a Castro-reklámban stabilizálta véglegesen a státuszát. A ynet által elvégzett netes poll második helyére Dean Miroshnikov került, a harmadik helyet pedig Tal Berman foglalta el. Nem kerültek a vezető trióba, de közvetlenül ez után fej fej mellett Yanai Frischer és (meglepetésként) Shivel Carmi Mansur végzett.

A Sovrim stika videójában látható palesztin: “Vertek a katonák”

Faisal al-Natasha, a Sovrim stika által dokumentált videón látható palesztin azt nyilatkozta a tévé 2-es csatornájának, hogy a kérdéses eseményen valóban több katona is megverte, de nem tudja azonosítani a támadóit. Az ügyészség azt nyilatkozta, hogy az ügy nem összeegyeztethető az Issacharoff, a szervezet szóvivője által leírt incidenssel.

Hatalmas sátrat építenek a reptéren

A Ben-Gurion repülőtér hármas termináljában tapasztalható súlyos helyhiány miatt tavaszra óriási klimatizált sátrat emelnek a biztonsági ellenőrzésekhez a hármas terminál keleti oldalán, a 25-ös parkolóban. A repülőteret irányító hatóság közleménye szerint a 2450 négyzetméteres ideiglenes létesítményt néhány év múlva felváltja egy kőből épült csarnok, de addig is meg kell oldaniuk az évi mintegy 20 millió Izraelbe érkező és innen induló utas biztonsági ellenőrzését. A hármas terminál építésekor az évi utasforgalom mindössze 7.6 millió fő volt, mára ez a szám csaknem megháromszorozódott. Az 1-es terminál kibővítésével és az automata ellenőrző készülékek felállításával csak részben sikerült orvosolni a problémát.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.