Jobban van a megkéselt biztonsági őr

Még mindig súlyos, de az éjjel javult Aser Elmalech, a vasárnap a jeruzsálemi buszpályaudvarnál megkéselt biztonsági őr állapota. A 46 éves férfi testével akadályozta meg a Nabluszról érkezett terroristát, aki így nem jutott be az épületbe, és nem támadhatta meg az ott lévő utasokat. Egy taxisofőr és egy rendőr fogták el a késelés után elmenekülő 24 éves palesztin támadót.

Izraelinfo logoNetanjahu és Erdogan keményen szópárbajozott

Erdogán indította a csörtét: „Izrael gyermekeket gyilkoló terrorista állam, minden eszközzel harcolni fogok Amerika Jeruzsálemet fővárosának elismerő döntése ellen. Palesztina ártatlan áldozat, Izrael terrorállam, igen, terrorista! Nem hagyjuk egy gyermekeket gyilkoló ország kénye kedvére Jeruzsálemet!”

Mire Netanyahu: „Nem fogok erkölcsöt tanulni olyan vezetőtől, aki kurd falvakat bombáz török hazájában, és újságírókat börtönöz be, és Iránt a nemzetközi szankciók megkerülésében segíti, és terroristákat segít, köztük ártatlanokat gyilkoló gázaiakat!”

Erdogan szóvivője gyorsan visszavágott: „A lehető legszigorúbban elítéljük Netanjahu izraeli miniszterelnök Erdogan török elnököt célzó szavait. Izrael nem veszi figyelembe a nemzetközi törvényeket, megszállta a palesztin nép több száz éves hazáját, rendszeresen megszegi az ENSZ határozatait és ezért felelnie kell”.

Izraelinfo logo

A hadsereg felfedezett egy újabb gázai támadóalagutat

Izrael sorra számolja fel egy titkos új technológia segítségével a Hamász  és a többi iszlamista szervezett Gázából induló, és az ország területére behatoló alagútjait. A Hamász az utóbbi tíz évben az övezet gazdasági és emberi erőforrásainak jelentős részét áldozta ezen alagútrendszer kiépítésére, mint ezekben a hetekben kiderül, fölöslegesen. Kérdés, megpróbálják-e bevetni még az utolsó pillanatban, megtalálásuk előtt ezeket az évek óta minden pénzüket, cementjüket és más építőanyagukat elnyelő járatokat, legfontosabb stratégiai fegyverüket?

Izraelinfo logo

Bitánt szembesítették a róla készült videókkal

A korrupcióval vádolt David Bitán koalíciós elnököt vasárnap a rendőrség szembesítette a titkos megbeszélésein, egy barátja bútorboltjában rögzített videofelvételekkel. Az egyiken a lapok értesülése szerint egy haver pályáztatás nélküli alkalmazását boltolják le a rison lecioni városháza egyik ingatlanértékesítési üzletében a város szintén gyanúba került polgármesterével.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.