Lelőttek egy izraeli autóst Ciszjordániában

Kedd este palesztin fegyveresek végeztek egy izraeli autóssal. A saját kocsijában agyonlőtt izraeli Havat Gilad zsidó telepen élt a palesztinok lakta Náblusz közelében. A lövéseket egy másik kocsiból adták le a 60-as úton. A hatgyermekes férfi több lövést is kapott a felsőtestébe és nyakába. Részletek >>

Izraelinfo logo

Pénzügyminisztérium: a gazdag alijázók ne kapjanak pénztámogatást

A Pénzügyminisztérium költségvetési javaslatának megfelelően a tehetősebb új bevándorlók nem kapnak szál klitát (olék pénztámogatása). A javaslat, amely az összes új kormányzati lépés finanszírozására irányuló költségvetési csökkentés részeként jelenik meg, azt szeretné, ha azok az új bevándorlók, akiknek a vagyona 500 000 sékelnél nagyobb, ne vehessék igénybe a támogató csomagot. Az összeg a háztartásban élők számának növekedésével arányosan emelkedik.

Ezzel párhuzamosan a Pénzügyminisztérium azt javasolja, hogy 10% -kal növeljék a jogosultak szál klitáját. A cél az, hogy megváltoztassák a jelenlegi torz helyzetet, melyben a különböző országokból (mint például Franciaország) érkező jómódú emberek több ezer sékeles támogatást kapnak anélkül, hogy valóban rászorulnának.

A múltban csak a kelet-európai, latin-amerikai és egyes afrikai és ázsiai országokból bevándorlóknak járt a szál klita, de 2002-ben a kormány megváltoztatta a döntést, és minden bevándorlónak megadta a havi pénztámogatást.

Izraelinfo logo

Netanjahunak nagyon fontos a koalíció megmaradása

Benjamin Netanjahu miniszterelnök a Likud ülésén az alábbiakat mondta az elfogadott szupermarket törvényről, és a halálbüntetésről szóló törvényről:
“Ezek olyan törvények, melyeket – attól függetlenül, hogy szeretjük őket, vagy sem – ránk kényszerítettek a koalíciós egyezmények, és ezen megállapodások törlesztésének most jött el az ideje. Engem nem izgat a dolog, ez a jelenség létezik: aláírod a koalíciós megállapodást, amit majd számon fognak kérni rajtad.”

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.