Gratulálunk, köszönjük!

Ilan Mor, Izrael leköszönő budapesti nagykövete

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke, Ilan Mor Izrael Állam budapesti rendkívüli és meghatalmazott nagykövetének a magyar-izraeli politikai, gazdasági és kulturális kapcsolatok fejlesztése terén, valamint a magyarországi zsidóság érdekében végzett kiemelkedő munkája elismeréseként a MAGYAR ÉRDEMREND KÖZÉPKERESZTJE kitüntetést adományozta.

Ilan Mor rendkívül aktív nagykövet volt, aki a szokásos diplomata feladatokon túl Izrael államot méltón képviselte a magyar médiában és a két ország között hidat alkotó magyar zsidó életet ápolta és ösztönözte.

Személyesen vett részt minden jelentős Izraellel vagy a magyar zsidósággal kapcsolatos rendezvényen, és gyakran megszólalt ha Izrael-, vagy zsidóellenes jelenségekre kellett felhívni a figyelmet.

ilan-mor2Noha sokat szerepelt, munkáját nem mindig végezte rivaldafényben, de a lehető legsokoldalúbb módon mutatta be Izrael legszebb arcát akkor is, amikor szinte titokban tevékenykedett. Jó példa erre, hogy egy apró határszéli magyar zsákfaluban, elesett cigány embereknek, Izraelben készült öntöző berendezéseket adományozott, Izrael állam ajándékaként, a valóban rászorulóknak, olyanoknak, akiknek politikussal, diplomatával azelőtt nem volt alkalmuk találkozni.

Az Izraelinfo szerkesztősége tisztelettel és szeretettel gratulál a kitüntetéséhez, ezúton köszönjük meg Őexcellenciája áldozatos munkáját, Izrael állam méltó képviseletét.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.