Asdód nem kér a vallásosok szabályaiból

Szombat este mintegy kétezren gyűltek össze Asdód belvárosában – számolt be a ynet, a Yedioth Ahronot internetes portálja, hogy tiltakozzanak a városvezetés döntése ellen, miszerint mindenképpen betartatják az üzletek szombati zárvatartására vonatkozó törvényt. Bár ezen a hétvégén, az előző héttől eltérően nem kaptak bírságot a szombaton nyitva tartó üzletek, de a tüntetők a polgármester, Jehiel Lasry lemondását követelik.

Ofer Tzachar, a tiltakozás egyik szervezője szerint félő, hogy Jeruzsálem és Beit Semes után a vallásosok Asdódban is teljesen átveszik a hatalmat, és kedvükre átformálják a várost.

A ynet által megszólított tiltakozók szerint, az üzletek szombati nyitvatartása miatt kirótt bírsággal a városvezetés átlépett egy határt, amit még az itt élő ortodox lakosok sem tartanak helyesnek.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.