Kétszeres Mazel tov! – 24 órán belül anya és nagymama

A boldog család - fotó: The Yeshiva World

A haredi (erősen vallásos) családoknál néha előfordul, hogy a késői gyerekek az unokákkal együtt cseperednek, az azonban még ott is ritkaság számba megy, hogy valaki egy napon belül anya és nagymama legyen, ahogyan ez a Baumel családban történt.

A givat-zeevi Elisa Baumel egy nappal azután adott életet tizedik gyermekének, hogy megszületett első unokája, Joszef.

Különös érzés kézben tartani a csecsemőket, még szinte fel sem fogtam az egészet. Nem sokaknak adatik meg, hogy ilyen rövid időn belül apai és nagyapai örömök érjék – nyilatkozta a boldog apa/nagypapa, Aron Smuel Baumel a Yeshiva World-nek.

Elragadtatottan mesélt a történtekről Simha Jagel professzor, a Hadasza kórház szülészeti osztályának igazgatója is.

– Mindig boldogok vagyunk, amikor valami egyedi eset történik nálunk, ez megmutatja milyen különleges a vallásos és haredi közösség. Általában az anyósok is segítenek a frissen szült kismamának a csecsemő ellátásában, arra ritkábban van példa, hogy szinte egyszerre hozzák világra a gyermeküket és nagybácsi és unokaöccs egyszerre cseperedjenek.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSthejc.com