Pici a peszachi napközire készül

kutyak

Kezicsókolom, tetszenek még emlékezni rám? Pici vagyok, április elsején voltam két éves.

pici kutya fekszik

Pár hónapja egy délutáni gyerekklubban dolgozunk Anyával és új haverommal, Csárlival. Őt még nem tetszenek ismerni, neki ez a tűzpróbája. Egész jól állja a sarat, sőt határozottan fényes jövő előtt áll, de az ő történetét majd máskor mesélem el.

kutya sundiszno fuben

Most fontosabb, hogy holnap kezdődik a sulikban a peszachi szünet, és kaptunk egy egész napot a klub táborában, amikor a gyerekekkel lehetünk! Jeeeee!!! Anya vadul dolgozik a programon, néha eltűnődve ránk néz, és azt dünnyögi: “Persze, hogy képesek vagytok!”

Én azt csodálom, hogy egyáltalán felmerül benne ez a kérdés… de végül is emberről van szó, Anya is az, bármennyit okítom, attól még tele az agya mindenféle buta emberi dolgokkal…

Most éppen az aggasztja, hogy sikerül-e majd együttműködést bemutatnunk a gyerekeknek. Isten biz vérig vagyok sértve… Én, aki másfél hónapos korom óta magyarázom neki, hogyan is kell azt csinálni… Én, aki harmincezer, emberekkel töltött év tapasztalatát örököltem génjeimbe kódolva… Szemben vele, aki napok óta a saját falkája együttműködésének hiányán dühöng, pedig milyen nagyra van vele, hogy hát kommunikációban ők a legjobbak a világon. Aha!

kutya pici alszik

Segítek neki, persze hogy segítek. Ez nem kérdés. Ha neki jó, nekem is jó, és ezt a mostani depijét már nagyon unom. Valahogy csak sikerül felfogatnom vele, hogy nem úgy megy az, hogy hopp világ, gyere, megváltalak. Hogy ott az a halom elkenődött tizenéves embergyerek, akiknek igazi bajaik vannak… tetszenek tudni, olyan dolgok, melyek igazán fontosak… és már pár hét alatt is kinyíltak… és mennyire várják a holnapot, velünk!

Segítek nekik. Megmutatjuk nekik, hogy mi az az “együtt”. Aztán folytatjuk, velük is, meg másokkal is. Ezek az embermajmok elméletileg jól tudnak utánozni, ebben a falkában is. Van reményük, csak az orruk alá kell dugni.

Most mennem kell, úgy nézem, Csárlinak segítségre van szüksége ahhoz a csonthoz.

Csókolom,

Pici

Új csapattag az Izraelinfónál!

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.