Eden Alene képviseli jövőre Izraelt az Eurovízión

Az Eurovíziós Dalverseny lemondását követően, amely eredetileg májusban, a hollandiai Rotterdamban lett volna megtartva, az izraeli KAN műsorszolgáltató vállalat vasárnap egy élő adásban közölte Eden Aleneval, hogy a jövőre ő lesz Izrael képviselője az Eurovízión. Erre Alene azt felelte: “Micsoda öröm, köszönöm! Nyerni fogunk.”

Mint ismeretes, az európai dalversenyt a koronaválság miatt a múlt héten törölték, mire Alen, akinek Izraelt kellett volna képviselnie – sírva fakadt. A visszavonás után a közszolgálati műsorszolgáltató társaság bejelentette, hogy az államok megtarthatják a jogot, hogy ugyanazt a képviselőt választják a következő évre, de minden államnak új dalt kell választania a versenyre.

Tehát az Idan Raichel és Doron Medalie által írt Feker Libi dal nem képviselheti Izraelt a versenyen. A következő évben Alenenek, aki elnyerte a “következő Eurovíziós sztár” nevű tévés dalversenyt, új dallal kell fellépnie.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.