Izraelben történt – napi összefoglaló…

Az Egészségügyi Minisztérium tájékoztatója szerint 16 683 (+18) az eddigi Covid-19 fertőzöttek száma, jelenleg 2680 (-132) beteg van. Súlyos állapotban 47 (+1), lélegeztetőgépen 36 (-4). A járvánnyal összefüggésben 279-en (+1) vesztették életüket, 13 724 (+150) a gyógyult.
A kijelölt kórházak folyamatosan zárják be covid-részlegeiket.

Egy tel-avivi iskola valamennyi tanárát és diákját karanténba kellett zárni, mert több tanárnak pozitív lett a korona tesztje. Kiderült, hogy a tanárok a tanáriban nem viseltek maszkot és nem tartották be a kötelező távolságot.

A Beér-Seva-i Ben Gurion Egyetemen Gabi Sarusi professzor egy egyperces koronavírus-tesztet fejlesztett ki.

A Gáza övezetben egy nap alatt 25 új korona-beteget regisztráltak, akik valamennyien a Rafiah-i határátkelőn érkeztek az övezetbe. Ezidáig 49 beteget és 16 gyógyultat tartottak nyilván. A Hamasz minden határátkelőt lezárt…

Csütörtökön számos izraeli vállalatot és intézményt kibertámadás ért. A “CheckPoint” nevű kiberbiztonsággal foglalkozó cég szerint a támadók nagy része Törökországból, Észak-Afrikából és Gázából érkezett…

A jövő szerdai nyitásra számos vendéglőben szinte minden helyet lefoglaltak már.

Ma 20 éve vonult ki Izrael Dél-Libanonból.

Ajman Odeh, az arab közös lista vezetője kijelentette, hogy az annektálás következménye egy újabb intifáda kirobbanása lesz. Az intifáda amúgy is természetes reakció a megszállásra – mondta.

A Palesztin Hatóság visszautasította az Egyesült Arab Emirátusok segélyszállítmányát, mivel az Izraelen keresztül érkezett.

Péntektől a Palesztin Hatóság a gyakorlatban is felszámolta a biztonsági együttműködést Izraellel.

facebook.com/degelisrael

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSLeharpress