Az IDF szóvivője az újságíróknak szóló félrevezető jelentésről: “Jóhiszemű hiba volt”

Hidai Zilberman, az IDF szóvivője elmondta, hogy levelet küldött az Izraeli Külföldi Újságírók Szövetsége elnökének, részletesen bemutatva annak a nyomozásnak az eredményeit, amelyet a csütörtök este a hadsereg egyik tisztviselője külföldi újságírókkal folytatott beszélgetése kapcsán végeztek.

Egy katonai szóvivő az izraeli külföldi tudósítókat arról tájékoztatta, hogy az IDF szárazföldi támadást indítottak a Gázai övezetbe, akik erről világszerte hírt adtak. Órákkal később az IDF szóvivője tisztázta, hogy az eligazítás helytelen volt, és elnézést kért.

Később azt állították, hogy a megtévesztést szándékosan követték el. Az IDF szóvivője ma kijelentette, hogy “a tiszt a hibát jóhiszeműen és a helyszíni operatív helyzet félreértésének eredményeként követte el, és nem más okból. “Az IDF szóvivői rendszere nem von pszichológiai háborút vagy csalást a munkájába, és elsősorban az újságíróknak és a nyilvánosságnak való igazmondás elkötelezettje, és továbbra is ezt fogja tenni” – mondta Zilberman közleményében.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.