Izraelben tett látogatást a magyar külügyminiszter

Magyarország nemcsak szavakban áll ki Izrael mellett, hanem mobil és taktikai óvóhelyek gyártásával izraeliek ezreinek a biztonságát fogja elősegíteni – mondta Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter Petach Tikván tartott sajtótájékoztatóján keddi, egynapos izraeli látogatásán.

Gabi Askenázi izraeli külügyminiszter a repülőtéren üdvözölte magyar kollégáját, majd tárgyalásaik után személyesen elkísérte Petach Tikvára, ahol megtekintették egy rakétabecsapódás helyszínét. 

Askenázi közös sajtótájékoztatójukon utalt arra, hogy a magyar külügyminiszter nem első alkalommal jár Izraelben, megköszönte a magyar kormány és a magyar nép határozott támogatását a Falak őrzője nevű, közelmúltban zajlott hadművelet idején.

Askenázi külön köszönetet mondott a nyílt, egyértelmű és erős kiállásért Izrael önvédelemhez való joga mellett, s hogy Magyarország elítélte a rakéták sűrűn lakott helyekről történő kilövését az izraeli civilek otthonai felé.

“Magyarország folyamatosan Izrael erős barátja, mindig mellettünk áll, jelzi szolidaritását nemcsak a katonai hadművelet idején, hanem a nemzetközi diplomáciában, az ENSZ-ben is – világított rá Gabi Askenázi a két ország közötti kapcsolatok mélységére.

“Izrael a barátunk, a szövetségesünk, s teljesen természetes, hogy amikor támadás éri, akkor kiállunk Izrael, a barátunk mellett” – mondta a magyar külügyminiszter a tárgyalások után adott nyilatkozatában.   

Benjamin Netanjahu megköszönte a kiállást, Szijjártó Péter pedig biztosította arról, hogy Magyarország a jövőben is hasonló álláspontot fog képviselni.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.