Koncertmenü az ünnepekre

Tudom hogy a hét vasárnappal kezdődik, de most az ünnepek kavargásában hadd kezdjem egy lemaradt szombati ajánlattal.

Szeptember 11. SZOMBAT

A Dramaban (disco Tel-Aviv szívében) ritka az élő zene. Szerintem azért tettek kivételt a Liquid Saloonnal, mert ez az afrobeates, jazzes banda elégé táncolós bulikat szokott tolni. Most is ez várható szombaton a Dramaban.

12. VASÁRNAP

BigSam (Most jön a rövid körülírás okozta pánik.)

Érzelmes arab, de teljesen eurokonform dalokat hallok a klipeken, modern trip-hop bázissal. Nincs jobb ötletem, mint megnézni egyszer élőben. Például Jafón az Al Saraya színházban, vasárnap.

13. HÉTFŐ

A Hoodna bár mindig az utolsó pillanatban hirdeti meg a koncertjeit. Most időben értesültem a Rodanz zenekar lemezbemutató koncertjéről.

A soul és a rock között félúton, gitárok, sok fúvós és Zvi Rodin, az énekes.

Hamarosan megjelenik egy új album, addig is élőben a Hoodnában.

Mark Eliyahut mindenki ismeri, aki szereti az izraeli etno crossovert, mert szóló projectjein kívül számos formáció tagja, vendége.

Most az édesapja, Piris Eliyahu és a mamája, Larissa Eliyahu partnere lesz a családi projectben.

Piris Eliyahu a Kaukázus, Perzsia, Közép-Ázsia népzenéjét kutatja, tanítja, és zeneszerzőként is ezt a világot szólaltatja meg. Hangszere a térség legkedveltebb húros instrumentuma, a tar.

Piris Eliyahu “Pakir” című új műsorában lenyűgöző zenei világ születik, amely összeköti a két világot: a Keletet és a Nyugatot, az ősi és a modern zenei világokat.

Az Atlas-Shapira színpadán:

Mark Eliyahu – kamanche

Larissa Eliyahu – zongora, és

Piris Eliyahu – tar

A video egy korábbi project darabja. Az Atlas-Shapirabeli koncert ősbemutató lesz.

14. KEDD

(De jó látni, hogy a négynapos fesztivállal startoló jazz klub tolja tovább az élőzenét a hétköznapokon is.)

Különböző vibrációk a hét elején a Harash4-ben.

Different Vibration – utalás Yuval Adot hangszerére, a vibrafonra. Diana Kroll és Oscar Peterson partnere volt, játszott az Izraeli Szimfonikus Zenekarral Zubin Metha idejében, és még sorolhatnám.

A Haras4-ben hétfőn az Adam Leb Trió vendégeként vibráltatja majd négy ütőjével a hangszert.

Egy jazz kvartett, élén a veterán zongoraművésszel, Nahum Perperkovichcsal és a trombitás Eli Premingerrel most elmerül Duke Ellington zenéjében, egy csigaházban: A Shablul Jazz Clubban kedden. 

17. PÉNTEK

Weedstock Fesztivál. Fellépők: the Great Machine, a Knees Please és a Stash. Az utóbbi klipjével kívánok kellemes péntek estét a zúzós metálra fogékonyaknak. A helyszín a 67776 klub a HaMasgeren.

18. SZOMBAT

Reflecting of Freedom, ez a címe a lemeznek, amit a neves amerikai kiadó, az Origin Records jelentetett meg. A borítón egy izraeli zenekar neve: Alon Farber Hagiga Sextet.

És most itt van élőben is! A Shablul Jazz Club színpadán szombaton az  Alon Farber Hagiga Sextet.

Az ünnepek miatt kicsit sovány lett ez a hét, ezért előre dolgozom egy kicsit.

Izrael legnagyobb zenei fesztiválja közeleg a naptárban:

Az In-D-Negev Fesztivál, szeptember 30-tól október 2-ig.

Mazsolázhatnék a hat színpadon nonstop három nap fellépő együttesek között, de inkább elintézném annyival: mindenki ott lesz az indie, a rock, a metal, a punk, a reggae, az etno világából, aki (majdnem azt írtam: számít) belefért a programba.

A közel sem teljes lista: Mercedes Band, Jasmine Mualem, Assaf Amdursky, Lola Marsh, Red Axes, Tatran, Crotches, Costa Kaplan, Uzi Ramirez, Uzi Navon, Yishai Berger és barátai, The Great Machine, Daniela Turgeman, Sima Nun, El Khat, Malox, Hoodna Orchestra, Trilion Soundsystem, Anat Moshkovsky, The Flavours, Bagdad Radio, Taranta Grove Machine, Ouzo Bazooka és még sokan mások.

Addig is részrehajlok: Malox. A balkán és a jazz határáról.

https://fb.watch/7UceXiUrnX/

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.