A világ legnagyobb izraeli zászlója és több ezer ember a Siratófalnál

Tömeges ima a Siratófalnál Jeruzsálem napja tiszteletére – Fotó: Western Wall Heritage Foundation

Tegnap este (szombaton) nyitották meg a város egyesülésének 55. évfordulója alkalmából rendezett jeruzsálemi rendezvényeket – és ma is folytatódnak a hagyományos ünnepi imákkal a Siratófal terén. Ma délelőtt a Heszder Jesivot mintegy 4000 diákja tartotta a reggeli imát – tegnap este pedig mintegy tízezren jöttek el a zenés imára a Siratófal és a szent helyek rabbija, Shmuel Rabinovich és Moshe Leon polgármester jelenlétében. Az imát Yishai Lapidot, Yitzhak Meir és Chaim Israel művészek vezették, majd tánc következett.

Az ifjúsági mozgalmak mintegy 4000 tagja özönlött a helyszínre – egy részük már a szombat alatt gyalog vonult oda a főváros különböző negyedeiből. A rendezvény elején kibontották a Jeruzsálemben valaha kifüggesztett legnagyobb, 1000 négyzetméteres izraeli zászlót.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.