Netanjahu megerősítette, Izrael szárazföldi műveletre készül a Gázai övezetben

Netanjahu tévés beszédet mond, tegnap

Izrael szárazföldi műveletre készül a Gázai övezetben – jelentette be szerda este Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök az izraeli televízióban közvetített beszédében.

A művelet időzítéséről mindössze annyit mondott, hogy erről az izraeli háborús kabinet fog dönteni konszenzussal.

„Már megöltünk több ezer terroristát és ez csak a kezdet” – hangoztatta Netanjahu. „Párhuzamosan szárazföldi invázióra készülünk. Nem fogom kifejteni, hogy mikor, hogyan és mennyien. A különböző megfontolásainkat sem fogom kifejteni, amelyekről a nyilvánosságnak nincsen tudomása, ahogy annak lennie kell” – fűzte hozzá.

Ismételten felszólította a palesztin térség civil lakosait, hogy vonuljanak a Gázai övezet déli részébe. Hozzátette, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek a Hamasz által elhurcolt emberek kiszabadítása érdekében. Az izraeli kormányfő arról is említést tett, hogy idővel neki is számot kell adnia mindazért, ami október 7-én történt.

„A botrány teljes körűen ki lesz vizsgálva” – jelentette ki. „Mindenkinek választ kell adnia, nekem is. De mindez csak a háborút követően fog megtörténni” – tette hozzá.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.