Cseresznyéző kirándulókat evakuáltak a Golánról eltévedt szír lövedékek miatt

Goláni katonai bázis - fotó: frankpeti
Goláni katonai bázis - fotó: frankpeti

Szír jelentések szerint két halottja van az izraeli légierő válaszcsapásának, melyben két tankot támadtak, miután tíz szír lövedék csapódott be a Golán-fennsík északi részén.

A szíriai Golánon régóta harc folyik a lázadók és Aszad hadserege közt, de szombat délután több aknavető lövedék az izraeli oldalon robbant fel a biztonsági kerítéshez közeli nyílt területen. Személyi sérülés és anyagi kár nem történt. A támadást követően az IDF úgy döntött, hogy evakuálja a többnyire „szedd magad” akció keretén belül cseresznyeszürettel foglalatoskodó kirándulókat a környékről – közölte az izraeli hadsereg szóvivője.

A szíriai konfliktus kezdete óta többször előfordult, hogy lövedékek robbantak fel izraeli területen, gyakran anyagi kárt is okozva. Az esetek nagy részében az izraeli hadsereg a becsapódásokat eltévedt lövedéknek tudta be.

A Golán-fennsík és Felső-Galilea lakóinak beszámolója szerint reggel óta az egész régióban hallani a Szíriában dúló heves harcok zaját.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.