Aki elhitte, hogy Paris Hiltonnak nanotechnológiai kutatóintézete van – az április bolondja!

Csak áprilisi tréfa volt az a csütörtöki hír és a hozzá csatolt, pillanatok alatt virálissá vált filmecske, miszerint a világ egyik legrangosabb, tudományos kutatásra szakosodott egyeteme, az izraeli Weizmann Intézet és Paris Hilton környezetvédelemmel foglalkozó kutatóintézete, a PHIPPS egy forradalmian új, a hidratációs- és nanotechnológiát ötvöző találmány kidolgozására készül.

Az egyetem honlapján is bejelentett találmány, a NanoDrop a rendes ásványvíznél 5000-szer magasabban koncentrált kondenzált víz, amelyhez számottevően kisebb méretű és mennyiségű műanyag palackra lenne szükség.

Azonban a hír nem igaz, Paris Hiltonnak nincs kutatóintézete és a NanoDrop sem oldja meg az ivóvíz-problémát. Valójában mindketten a szénsavas ital-készülék gyártó izraeli cég, a SodaStream reklámjának szereplői.

Pénteken ugyanis a SodaStream cég bejelentette, hogy a Weizmann Intézeten keresztül is megosztott videó egy „április bolondja” marketing kampány része volt, amellyel azt szeretnék kihangsúlyozni, hogy a SodaStream termékeinek használatával  “elkerülhető az egyszer használatos műanyag palackok okozta környezetszennyezés, amely bolygónkat környezeti katasztrófával fenyegeti.”

Paris Hilton ebben a – valódi – reklámban kér bocsánatot azoktól, akik hittek neki.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.