Nehéz Izraelben királynak lenni

A modern Izraelnek idáig három királya volt. Mind a hármat a nép egyszerűbbje koronázta meg.

Az első Zohar Argov énekes, akit egyszerűen “hamelech” (a király) néven emlegettek az emberek. A király a körülbelül egy évtizedes sikerből eredő mámorban törvények felett állónak képzelte magát.

Előbb kábítószeres bűncselekményekbe keveredett. A trónfosztása elítélésével és bebörtönzésével kezdődött.

Mikor másodszor is letartóztatták, már nemi erőszak vádjával kellett szembenézzen. Az egyszerű nép fennhangon esküdözött, hogy az énekes ártatlan. Mivel Argov jól tudta, mi vár rá, a rendőrségi fogdában öngyilkosságot követett el.

A második király Dudu Topáz showman volt. Beceneve “melech haréjting” (a nézettség királya) volt. Az egy évtizedig tartó sikere mámorában törvények felett állónak képzelte magát.

Mikor nem kapta meg a maga által elvárt pódiumot, alvilági elemek segítségével megtámadta a média vezető személyeit, súlyos sérüléseket okozva nekik. A trónfosztás itt is hasonló volt. Letartóztatása után az egyszerű nép fennhangon esküdözött, hogy a showman ártatlan. Mivel Topáz jól tudta, mi vár rá, a rendőrségi fogdában öngyilkosságot követett el.

A harmadik király Izrael kormányfője, Benjamin Natanjahu, akit az egyszerű nép “Bibi melech Jiszráél” (Bibi, Izrael királya) néven emleget.

Bibi egy évtizedes hatalmát követően törvények felett állónak képzeli magát.
A trónfosztás három bűnügyi perrel kezdődött. Az egyszerű nép fennhangon esküdözik, hogy Bibi ártatlan…

A történetet mindenki maga belátása, logikája és kedve szerint fejezze be.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.