Tanulj héberül a koronavírus idején!

Online héber nyelvtanfolyamok

Izraelben élsz és döcög a hébered? Bővelkedsz a kifogásokban? Például ilyeneket mondasz: Nincs időm tanulni. Állandóan dolgozom. Korlátolt szókincset használok a munkában, és az nekem elég. A gyerektől tanulok héberül. Azt hiszem, nincs nyelvérzékem. A héber rettentő bonyolult. Kellemes az életem, amióta nem értem a rádióban/tévében a híreket. Elboldogulok én az államnyelv nélkül, hisz van shalom-olim, Izraelinfo meg Új Kelet.

Álljunk meg egy szóra! Ha most felszabadult 8 óra minden napodból, mert nem járhatsz dolgozni, itt az idő, tanulj héberül koronavírus idején!

Egyelőre az állami ulpánok hivatalosan nem tartanak online tanfolyamokat annak ellenére, hogy a már elindult tanfolyamokat videokonferenciák keretében megtartják a legtöbb esetben. Ezt a napi szinten frissülő rendelkezések akár holnap megváltoztathatják.

Privát ulpánok online tanfolyamaiból azonban összeszedtünk egy csokorra valót, melyekre akár már ma regisztrálhatsz:

Ulpan Or

Honlaphttps://www.ulpanor.com/

Oktatási módszer: Gyors nyelvtanulás pedagógiai, pszichológiai, technológiai alapokon (PPT), amely az egyértelmű tanulási célok megteremtésére összpontosít a modern technológia felhasználásával, a nyelvi készségek fejlesztése érdekében. Izrael egyik leghatékonyabb ulpánja, az ulpánok Harvard Egyeteme, 1-4 fős csoportokban.

Rendszeresség: heti 1 vagy 2 óra

Tanfolyamok árai: Heti 2 óra: 4 hónap – $499/hónap; 6 hónap $489/hónap; 12 hónap $449/hónap. Heti 1 óra: 4 hónap – $259/hónap; 6 hónap – $249/hónap; 12 hónap – $229/hónap (Az árak napi árfolyamon váltandók át sékelre, és az Áfát nem tartalmazzák. Amennyiben izraeli lakosként fizetünk, 17%-os Áfával számoljunk.)

Tanítás nyelve: angol (minimális angoltudás szükséges, a tanítás nyelve a héber.)

Online platform: Skype

Ulpan Lainyan

Honlaphttps://ulpan.com/

Oktatási módszer: A tanterv a Pimsleur-módszeren alapszik, a tanulókat anyanyelvűek virtuális beszélgetéseibe vonja be. A tankönyvek dialógusokat tartalmaznak, melyeket a tanulók értelmeznek, majd megtanulnak a megfelelő héber kiejtéssel és nyelvtannal. Átfogó héber tanulási élmény a beszélgetéshez szükséges készségekre összpontosítva, 4-12 fős csoportokban.

Rendszeresség: március 22. és április 4. között, vasárnaptól csütörtökig 1,5 órás órák, összesen 15 alkalom.

Tanfolyamok ára: 680 NIS ($185)

Rendszeres magánórákat is kínál az Ulpan Lainyan, akár online, akár személyesen. A regisztráció előtti szintfelmérést lehet elvégezni.

Tanítás nyelve: angol

Online platform: Google Meet

Rosen School of Hebrew (korábban Eteacher )

Honlaprosenhebrewschool.com

Oktatási módszer: A Héber Egyetem által akkreditált oktatók multimédiás órákat tartanak, melyek videókat, képeket, szövegeket és hanganyagot tartalmaznak, virtuális tábla használatával. A tanár irányítja az egyes órák ritmusát a tanulók fejlődése és igényei alapján. Minden órát követően a hallgatóknak el kell végezniük az előre kijelölt házi feladatokat a munkafüzetből. A tananyaghoz szükséges tankönyvek és egyéb segítségek az Rosen School of Hebrew online felületéről letölthetők, ahol napi szinten az órák mellett gyakorlati konverzációs előadásokat is tartanak az oktatók. A csoportok 6-8 főből állnak.

Rendszeresség: heti 1 óra, 8 hónapos kurzusok

Tanfolyamok árai: A tanfolyamok teljes tandíja 824 EUR az összes lehetséges engedmény és kedvezmény után, a shalom-olim.com olvasónak, 1099 EUR helyett.

A teljes írás – a héber nyelvű Zoom platformmal – a shalom-olim.com oldalon olvasható >>

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSOlim Magazin