Megugrott a fertőzöttek száma, ismét szigorítanak

A zárt helyszíneken, csarnokokban, bárokban, klubokban az eddigi 250 helyett legfeljebb 50 ember tartózkodhat egyidejűleg.

Ismét szigorítottak Izraelben a koronavírus miatt bevezetett korlátozásokon, miután rekordot döntött az új fertőzöttek száma. Benjamin Netanjahu kormányfő csütörtökön közölte: a zárt helyszíneken, csarnokokban, bárokban, klubokban az eddigi 250 helyett legfeljebb 50 ember tartózkodhat egyidejűleg. Az imaházakban 20 főre csökkentették az engedélyezett maximális létszámot.

„Vissza kell térnünk a korlátozások politikájához, hogy ismét lapítsuk a járványgörbét” – fogalmazott a miniszterelnök, aki egyidejűleg gazdasági segélyprogramot hirdetett 2020 második félévére.

Az egészségügyi minisztérium péntek reggeli adatai szerint a megelőző 24 órában 1107 új COVID-19-megbetegedést regisztráltak Izraelben, ami új rekord. A korábbi negatív csúcs 819 új fertőzött volt április 3-án. A járvány kitörése óta eddig összesen 27 542 megbetegedést észleltek Izraelben, a bizonyítottan koronavírusban elhunytak száma 325 fő.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.