Anya vigyáz rád

A Balfour utcai rezidenciánál a tüntetések ellen zajló rendőri erőszak nyomán új mozgalom alakult: “Anyák a rendőrségi erőszak ellen” néven összefogtak az izraeli édesanyák, hogy megvédjék gyermekeiket a rendőrök lovaitól és vízágyúitól: élő láncot alkotnak a tüntetők és rendőrök között, afféle bufferzónát.

Szombat este több mint ötven nő jelent meg sárga mellényben és tornacipőben, sokan kezükben izraeli zászlóval, gyermekei védelmében a Balfour utcai tüntetésen.

“Gyerekeink, ismerünk titeket. Vittünk óvodába, és belestünk az ablakon, hogy lássuk, nem sírsz-e. Elkísértünk az első osztályba, és búcsút intettünk, amikor az osztályterembe sétáltál a hátadon lévő iskolatáskáddal. Törölgettük könnyeinket, mikor eltávolodtatok az autóbusz ablakában a bevonulásnál. Ti nem vagytok anarchisták, és nem vagytok vandálok. Ti vagytok a föld sója. Ti vagytok a legjobbak! Ti vagytok az ifjúság legjobbjai, akik kompromisszumok nélküli harccal küzdötök egyetlen országunk demokratikus jellegéért. Azt teszitek, amire neveltünk Titeket – hogy az országotokhoz és a lelkiismeretetekhez hűséges állampolgárok lehessetek” – írták csatlakozási felhívásukban az anyák.

“Azok az édesanyák vagyunk, akik születésetek óta a ‘szállj fiókát’ énekeljük Nektek. Csodálkozva, és félelemtől remegő, büszkeséggel eltelt szívvel figyelünk Rátok. Menjetek az utcákra, hallassátok hangotokat, erőszak nélkül, vandalizmus nélkül, de hangos és tiszta hangon. Egy korrupt miniszterelnök ellen, egy mocskos kormány ellen, a rendőrségi erőszak ellen. Induljatok, árasszátok el az utcákat” – szólnak.

Ketty Bar, a csoportban résztvevő egyik édesanya ezt nyilatkozta: “Ott kell lennünk értük. Összesen négy napja vagyok ebben a dologban. Csütörtökön sárga mellénnyel mentem, és még két barátnőm jött velem. Azt hitték, hogy rendezők vagyunk, de senki sem értette, mit csinálunk ott. Pénteken már tíz nő volt, és szombaton legalább 50 nő jelentkezett, és nagy ölelést kaptunk az emberektől. Az anyák odajöttek hozzánk, megpróbálták kideríteni, mit csinálunk, és azt mondták, hogy a következő demonstráción én is sárga mellényt fogok viselni. Olyan volt, mintha hátralépnénk, megtisztítottuk a színpadot a fiatalok számára, és csak azért jöttünk, hogy folyamatosan vigyázzunk rájuk.”

Ketty Bar ezt írta facebook oldalán:

Mi vagyunk a sárga mellényesek

Ez a világos szín nyilvánvalóan a napfényt szimbolizálja. A harmadik csakra színe – a “nap rendszere”. A bölcsességet és a toleranciát képviseli az öröm mellett, javítja a hangulatot és növeli a morált. A sárga színből származó arany árnyalat az isteni bölcsességet szimbolizálja.

A sárga felhasználható a konyhában és az étkezőben. A legjobb, ha kerüljük a hálószobáknál, de különösen alkalmas irodáknak, mivel megfelelő szín a döntéshozatalhoz és az intellektuális munkához. Értelmet, hitet, bölcsességet, tisztaságot és kedvességet hoz.

Kiválóan használható kiemelésre, de nagy festékfelületeken vigyázni kell, mivel beárnyékolhatja más elemek erejét. Az agyagsárga az árulás, hűtlenség, összeesküvés színe, a bizalommal visszaélés gyanúját jelenti. Arany formájában királyit, fenségeset képvisel.

A különböző kultúrákban:
A buddhisták számára a sárga sáfrány az önfeláldozást, az alázatot és a szenvedély hiányát szimbolizálja.
A hindu indiánok a sárga színt az élet világosságának tekintik, és a halál istenét is kifejezi.

A sárga a napfényt, az örömöt, a sebességet, a könnyedséget, a cselekvést és a gazdagságot jelképezi.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.