Noa Kirel leszerelt; Csodás segítő-projekt indult – mai pletykák

Fotó: PR

Noa Kirel leszerelt

Noa Kirel, az ismert izraeli tini popsztár letöltötte a kötelező katonai szolgálatát, már nem is tini, bár még mindig popsztár és állandó reklámarc. Két évig a különleges tehetség-egységben szolgált, s elsősorban a katonákat szórakoztatta egyenruhában, miközben azért folytathatta mozgalmas izraeli és külföldi karrierjét, vagyis ötvözte a katonáskodást a fellépésekkel.

Civil életét családi utazással indítja Dubajban, ahová magával viszi szülei mellett viszonylag új pasiját, Tomer Hacohent is. Utána az Egyesült Államokba utazik nemzetközi karrierje beindítására.

Noa Kirel katonaként – Fotó: Education and Youth Corps / Wikipedia

Szomorú kezdet

Szomorúan végződött egy esküvő Modiinben. A 37 éves vőlegény hanyatt esett, miután barátai felvették egy asztalra, és azon táncolt. Az egyik zenész, aki emellett önkéntes mentős, az orvosok megérkezéséig stabilizálta állapotát, majd kórházba szállították. Agysérülést szenvedett, és egyelőre lélegeztetőgépen ápolják a Tel Hasomer kórház intenzív osztályán.

Ingyenbolt rászorulóknak

Csodálatos segítő-projektet indított be egy Ros Haájinban élő huszonéves házaspár, melyről a ynet számolt be. A vízvezetékszerelő-idősgondozó fiatalok nyolc WhatsApp-csoport működtetésével több mint kétezer ember életét könnyítik meg. Az egész egy beszélgetéssel kezdődött, amelyben egy másik nő elmesélte, hogy gyermekeinek egyszerűen nincs mit enniük. Shani írt egy segélykérő posztot ismerőseinek a Facebookon. Több hónapra elég élelmiszert sikerült összegyűjtenie.

A házaspár élelmiszerraktára otthonukban, a bolt nyitása előtt – Fotó: Ruach Tova

Annyian adakoztak, hogy házuk udvarán élelmiszer-raktárt nyitott a rászorulóknak. Kislányuk megszületése után elvitték otthonukból máshová, de tovább fejlesztették az “ingyenboltot”, ahová pénz- és élelem-adományokat várnak. Az ország minden tájáról jönnek emberek adakozni és segítségért, s a közelmúltban az Unilever és Pri Hagalil élelmiszer-nagyvállalat is csatlakozott a kezdeményezéshez élelem küldésével.

Peszach és ros hasana előtt 40 termékből álló kosarakat csomagolnak, idén peszachra már 1000 ilyen élelmiszerkosarat akarnak küldeni rászoruló családoknak. “Az az álmunk, hogy háromszintes jótékonysági épületet építsünk: az első emeleten ingyenes szupermarket, a második emeleten kis stúdiólakásokban ágy, fürdő és teakonyha a hajléktalanoknak, a harmadik emeleten pedig főtt és meleg étel az éhezőknek, akárcsak egy étteremben. Kampányt kell folytatni majd az adományokért, és azt hiszem, sikerülni fog” – mesélte a ynetnek.

Fotó: Ruach Tova

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.