Megérkezett Izraelbe a súlyos beteg ukrán gyerekeket szállító orvosi repülőgép

Életmentő orvosi kezelésre szoruló gyermekeket sikerült kimenteni Ukrajnából, Izraelbe szállítani és a Schneider Gyermekkórházba vinni.

Több mint negyven órán keresztül utazott a háborús övezeten keresztül, majd a számukra külön kiküldött repülőgépen, míg végre tegnap este leszállhatott a Ben Gurion repülőtéren 11 súlyosan beteg, összetett és halaszthatatlan orvosi kezelésre igényt tartó ukrán kisgyerek.

Két orvos és két, ukránul is beszélő nővér már napokkal ezelőtt elindult az ukrán-román határra azzal a céllal, hogy egy csoport, kijevi kórházban kezelt súlyos betegséggel küzdő gyermeket és az őket elkísérő szüleiket elhozhassák Izraelbe. Ezek a gyerekek megfelelő, esetükben közvetlenül életmentő, sürgős orvosi kezelésre szorulnak.

Az orvosi csapat már a romániai helyszínen elvégezte a gyermekeken az első klinikai vizsgálatot, majd felrakta őket az utazáshoz szükséges egészségügyi felszerelésekkel érkező, izraeli különrepülőre. Izrael legnagyobb gyermekkórházába, a petah-tikvai Schneider Gyermekkórházba érkező gyerekek között vannak dialízisre szoruló és rákos beteg kicsik is.

A gyerekeket először a sürgősségi osztályra vitték, a továbbiakban majd egészségi állapotuktól függően a kórház megfelelő osztályain fogják őket kezelni.

A művelet komplex logisztikai előkészítését és lebonyolítását Izrael romániai nagykövete, David Serenga, valamint Ofer Krezner üzletember, Ukrajna tiszteletbeli jeruzsálemi konzulja és a City Capital Group tulajdonosa, valamint Rafael Yoha, a kijevi City Capital Group vezérigazgatója és Ami Lustig és Roi Ben Yemi, az LP cég üzletemberei közreműködésével bonyolították le.

Ez pedig már itt a hat éves Artami, aki súlyos, veleszületett vesebetegségben szenved. Artami is az Ukrajnából kimentett gyermekek között van, Kijev mellett lakott. A harcok kezdetén Artamit egy kijevi kórház alagsorában kezelték, de a kórházat bombatalálat érte, és Artaminak sürgősen kezelést kellett találni. Szüleinek sikerült felvenni a kapcsolatot az izraeli mentőcsapattal, akik segítettek a családnak eljutni az ukrán-román határig. Ott már orvosi felszereléssel várták őket a Schneider kórház kiküldöttjei, akik egészen Izraelig kísérték Artamit és társait.

Ezen a képen Artami már túl van az első kezelésen, és a kórház megfelelő osztályára is felvételt nyert.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.